Μια παραδοσιακή πίτα που συχνά “έπαιζε” στο σπίτι από τη μαμά. Δεν είναι τόσο δύσκολη, όσο ίσως πιστεύεις. Ειδικά αν δεν επιχειρήσεις να ανοίξεις μόνη σου φύλλο (που στο συνιστώ, γιατί αν το μάθεις δεν θα θέλεις να φτιάχνεις πίτες αλλιώς), θα είναι έτοιμη σε χρόνο μηδέν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
- 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
- 5 αυγά (4 για την γέμιση και 1 για να αλείψεις τα φύλλα)
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 8 με 10 φύλλα για χωριάτικη πίτα (Δες εδώ πως θα τα ετοιμάσεις αν δεν πάρεις έτοιμα)
- Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κατεβάζοντας από τη φωτιά 1-2′ λεπτά νωρίτερα από ότι συνήθως. Σούρωσε και αφού λιώσει τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα, πέρασέ τα πάλι από το σκεύος να γυαλίσουν.
- Βάλε στην κατσαρόλα ή σε μεγάλο μπολ, το γάλα (κράτησε 2-3 κ.σ.) και τη φέτα. Χτύπησε και τα αυγά και ρίξ’ τα μέσα στο μείγμα με τα μακαρόνια. Ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε
- Βουτύρωσε ένα ταψί – ιδανικά θα ήταν αλουμινένιο στρογγυλό – και στρώσε το πρώτο σου φύλλο. Χτύπα σε ένα πιάτο αυγό με λίγο γάλα.
- Βουτύρωσε το ταψί σου και στρώσε το πρώτο φύλλο, αλείφοντάς το με λίγο αυγό. Κάνε το ίδιο με τρία-τέσσερα ακόμη φύλλα. Ρίξε από πάνω τη γέμιση και άπλωσέ τη να πάει παντού.
- Σκέπασε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, χωρίς να ξεχνάς να τα αλείφεις με αυγό ένα, ένα.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 50′ λεπτά περίπου, να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις μαζί με τη φέτα και κάποιο κίτρινο απαλό τυρί που θα λιώσει και θα δέσει ακόμη περισσότερο τη γέμισή σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ