Αν βαρέθηκες να τρως τον κιμά μόνο σε μακαρόνια τότε ήρθε η ώρα να τον κάνεις… πίτα! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα σχεδόν ξεπαγωμένη
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 100 γραμ. μικρά μανιταράκια ψιλοκομμένα
- μισή κουταλίτσα ανάμικτα ξερά μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη, κανέλα ή ό,τι άλλο θες)
- 600 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
- μισό φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 (για αντιστάσεις) ή στους 180 (στον αέρα).
- Βουτύρωσε ένα πυρέξ των 20 εκατοστών και άπλωσε στη βάση του το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Κόψε όσο περισσεύει έξω από το πυρέξ.
- Κάλυψε το φύλλο με χαρτί ψησίματος και κάλυψε όλη την επιφάνεια με φασόλια ή ειδικά βαράκια για το ψήσιμο της τάρτας.
- Ψήσε για 18-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
- Βγάλε το χαρτί και τα φασόλια.
- Όσο ψήνεται το φύλλο ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακάτεψε να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τα μυρωδικά σου. Ανακάτεψε και ψήσε άλλα 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα για να τον διαλύσεις.
- Μαγείρεψε για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
- Ρίξε το κρασί και άφησε να βράσει.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά στην κατσαρόλα.
- Άφησε τον κιμά 5 λεπτά να “κάτσει”.
- Ρίξε τον κιμά στο πυρέξ με το φύλλο. Άπλωσέ τον να πάει παντού.
- Κάλυψε το πυρέξ με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Πίεσε τις άκρες της σφολιάτας πάνω στο ψημένο φύλλο για να κλείσουν. Κόψε ό,τι περισσεύει.
- Χάραξε ένα μικρό σταυρό στο κέντρο της σφολιάτας.
- Άλειψε το φύλλο με το αυγό και ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Άφησε το φαγητό 5 λεπτά έξω από το φούρνο πριν το σερβίρεις.
Tip
Εάν έχεις ήδη κιμά για μακαρόνια έτοιμο που περίσσεψε αυτή είναι μια καλή ιδέα! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φύλλο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ