Λαχταριστή εναλλακτική πρόταση για τη διάσημη shepherd’s pie
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 15gr βούτυρο
- 1 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι
- 2 στικ σέλερι
- 2 καρότα
- 300 gr πατάτες
- 2 κ. σούπας κέτσαπ
- 340 gr (1 κονσέρβα) κορν μπιφ
- αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
- 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 175 gr βούτυρο
- 1 αυγό
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη γέμιση, ζέστανε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το λάδι και τσιγάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Κόψε το σέλερι, τις πατάτες και τα καρότα σε λεπτά κομμάτια, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι και μαγείρεψέ τα για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίξε την κέτσαπ στα λαχανικά και ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το κορν μπιφ σε μεγάλα κομμάτια με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όσο η γέμιση κρυώνει, προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Για τη ζύμη, ανάμειξε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα.
- Ανακάτεψε σε ένα μπωλ το αυγό με μια κουταλιά νερό και ρίξε το μείγμα (εκτός από μια κουταλιά) στη ζύμη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ετοιμαστεί το ζυμάρι.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε το ένα τέταρτο της ζύμης σε φύλλο και στρώσε σε ένα ταψί ή πυρέξ με τις άκρες να εξέχουν.
- Στρώσε τη γέμιση στο κάτω φύλλο, άνοιξε με τον ίδιο τρόπο την υπόλοιπη ζύμη και στρώσε και το δεύτερο φύλλο από πάνω.
- Κλείσε τα δύο φύλλα στις άκρες τους πιέζοντάς τες με λίγο νερό και άλειψε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα του αυγού.
- Ψήσε για 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ