Λαχταριστά muffin με καπνιστό ζαμπόν, cheddar και φρέσκο σχοινόπασο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 1/4 φλ. αριάνι
- 2 μεγάλα αυγά
- 7 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. τριμμένο cheddar
- 230 gr καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
- 3 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε καλά μια φόρμα για 12 muffin και μοίρασε χάρτινες θήκες για muffin.
- Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο αλεύρια με το baking powder, τη baking soda, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αριάνι με τα αυγά και πέντε κουταλιές λιωμένο βούτυρο.
- Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα αλεύρια και ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Πρόσθεσε το τριμμένο cheddar, το ζαμπόν εκτός από μισό φλιτζάνι και δύο κουταλιές σχοινόπρασο.
- Μοίρασε τη ζύμη στις θήκες για muffin, ώστε να γεμίσουν περίπου τα 3/4 της καθεμίας και από πάνω πασπάλισέ τα με το υπόλοιπο ζαμπόν, το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Πάνω από το κάθε muffin ράντισε μισό κουταλάκι λιωμένο βούτυρο και ψήσε για 20 με 25 λεπτά.
- Άφησέ τα να κρυώσουν για πέντε λεπτά και έπειτα μετάφερέ τα σε μία σχάρα και άφησέ τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ