Το φρούτο που αγαπάς για την αντιοξειδωτική του δράση γίνεται παγωτό. Για την ακρίβεια, ένα παγωμένο σορμπέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 3/4 φλιτζάνια χυμό γκρέιπφρουτ
- 1 κουτ. τη σούπας ξύσμα γκρέιπφρουτ
- 5 κουτ. της σούπας μέλι
- 3 κουτ. της σούπας χυμό κράνμπερι
- 1 1/2 κουτ. της σούπας βότκα
- 5 κλαράκια εστραγκόν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτεις το ξύσμα, το χυμό γκρέιπφρουτ, το μέλι και το χυμό κράνμπερι με τη βότκα και αφήνεις να σιγοβράσει, μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτεις το εστραγκόν.
- Κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις στην άκρη να βγάλει το εστραγκόν τα αρώματά του για περίπου μία ώρα
- Περνάς το μείγμα από μια σίτα ή ένα διαχωριστικό και το μεταφέρεις στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
- Σε μία παγωτομηχανή, χτυπάς το μείγμα σου μέχρι να αφρατέψει.
- Μεταφέρεις σε ένα σκεύος που κλείνει καλά και το αφήνεις στην κατάψυξη για 2 ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ