Μια σειρά από μπαχαρικά θα δώσουν στο ζουμερό φιλέτο σου διαφορετική γεύση και τραγανή κρούστα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για τη σάλτσα: 1 ½ κ.σ κορν φλάουερ
- 1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιου φρέσκο χυμό λεμόνι
- ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο ginger
- 1 κ.γ σάλτσα σόγιας
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι
- Προσθέστε το ginger, τη σόγια και το ζωμό και άσε τη σάλτσα να πάρει βράση
- Χαμηλώστε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας συχνά μην κολλήσει
- Χτύπησε το στήθος κοτόπουλο μαλακά να ανοίξει και να γίνει λεπτό και στο ίδιο πάχος
- Αλατοπιπέρωσε
- Βάλε το στήθος στο ασπράδι και μετά στο αλεύρι, τινάζοντας μέχρι να απομακρυνθεί το παραπάνω αλεύρι
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πέρασε τα στήθη να πάρουν χρώμα
- Βγάλε από τη φωτιά και τοποθέτησε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι
- Σέρβιρε με τη σάλτα και τριμμένο φρέσκο μαιντανό
Tip
Σέρβιρε με ρύζι ατμού ή ακόμη και πουρέ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ