Κοτόπουλο με πολέντα και σος προσούτο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ξέρεις τι είναι η πολέντα; Ετοίμασέ την σε μια εναλλακτική συνταγή με τρυφερό μπούτι κοτόπουλο. Ένα είδος πουρέ από καλαμποκάλευρο και σάλτσα ντομάτας με προσούτο σε τρυφερό μπούτι κοτόπουλου!

Συστατικά

  • 4 μπουτάκια στήθος (το επάνω μέρος) χωρίς την πέτσα
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο (αν δεν έχεις μπορείς να βάλεις τριμμένο ξηρό)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • Για την Πολέντα: 2/3 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Για την σος: 1 φλιτζάνι καθαρισμένη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 2 φίνες/λεπτές φέτες προσιούτο (ή ακόμη και μπέικον)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και πασπάλισε με το φασκόμηλο
  • Βάλε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρισε τα κομμάτια κοτόπουλου
  • Σε αντικολλητικό σκεύος με καπάκι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια(προς δυνατή) φωτιά
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και άσε να ψηθεί περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί σου, άφησε μερικά δευτερόλεπτα το αλκόολ να εξατμιστεί και σκέπασε το σκεύος
  • Άφησε το κρέας να τραβήξει τα υγρά για 20 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Βάλε το καλαμποκάλευρο μαζί με λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού) σε μια κατσαρόλα
  • Πρόσθεσε σιγά το νερό και ανακάτευε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βάλε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων και και ψήσε στο δυνατό για 12 λεπτά. Ανακάτεψε ανά τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και βάλε την ψιλοκομμένη ντομάτα να σοταριστεί για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το προσιούτο.
  • Σέρβιρε με την πολέντα καλαμποκιού με το κοτόπουλο και ρίξε την σάλτσα ντομάτας με το προσούτο
 

Tip

Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, η πολέντα σου θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο στην κατσαρόλα!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164