Ελαφρύ, με λιγότερες από 300 θερμίδες η μερίδα, νόστιμο και διαφορετικό. Τύλιξε σε καθαρό κρέας κοτόπουλου, μια νόστιμη μείξη λιαστής ντομάτας, σπανάκι, κρεμμυδιού και παρμεζάνας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ φρέσκο σπανάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κ.σ μπούκοβο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
- Βασλάμικο ξίδι
- 4 κοτολέτες κοτόπουλου (περίπου 120 γρ. η κάθε μία)
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο – μπορείς να βάλεις και μια ιδέα βούτυρο – βάλε το σπανάκι να ψηθεί γυρίζοντάς το με μια τσιμπίδα
- Σύντομα το σπανάκι θα μαραθεί και θα μείνει μόλις το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Αλατοπιπέρωσε και άσε στην άκρη σε ένα μπολ
- Στο μεταξύ ανακάτεψε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπούκοβο, 1 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
- Σόταρε το μείγμα σου μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι σου, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και άσε να ψηθεί, ανακατεύοντας άλλη μια φορά. Άφησε για 3 περίπου λεπτά
- Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι πρόσθεσέ το στο μπόλ με το σπανάκι, συμπληρώνοντας και την τριμμένη παρμεζάνα
- Βάλε τις λιαστές ντομάτες για μερικά λεπτά σε καυτό νερό να μαλακώσουν και λιώσε τις μαζί με λίγο μπαλσάμικο ξίδι ώστε να πάρεις μια ομοιόμορφη πάστα
- Άπλωσε την πάστα λιαστής ντομάτας στην εσωτερική πλευρά του κοτόπουλου
- Στη συνέχεια μοίρασε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί και τύλιξε την κοτολέτα σε ρολάκια στηρίζοντάς τα με μια οδοντογλυφίδα
- Βάλε τα ρολάκια στο τηγάνι με 1 κ.σ λάδι και ψήσε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για περίπου 10 λεπτά
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλο και σκέπασε αφήνοντας το φαγητό σου να ψηθεί για κάτι περισσότερο από 5 λεπτά
- Αφού ψηθούν όλα τα υλικά μαζί για 7 λεπτά αφαίρεσε τα ρολάκια και εξακολούθησε να βράζεις το ζωμό για να δέσει και να γίνει μια φίνα σάλτσα
- Κόψε τα ρολάκια διαγώνια και σέρβιρε με τη σος και διάφορα φρέσκα λαχανικά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ