Ρολάκια κοτόπουλο με σπανάκι και παρμεζάνα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ελαφρύ, με λιγότερες από 300 θερμίδες η μερίδα, νόστιμο και διαφορετικό. Τύλιξε σε καθαρό κρέας κοτόπουλου, μια νόστιμη μείξη λιαστής ντομάτας, σπανάκι, κρεμμυδιού και παρμεζάνας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Συστατικά

  • 300 γρ φρέσκο σπανάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 κ.σ μπούκοβο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
  • Βασλάμικο ξίδι
  • 4 κοτολέτες κοτόπουλου (περίπου 120 γρ. η κάθε μία)
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο – μπορείς να βάλεις και μια ιδέα βούτυρο – βάλε το σπανάκι να ψηθεί γυρίζοντάς το με μια τσιμπίδα
  • Σύντομα το σπανάκι θα μαραθεί και θα μείνει μόλις το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Αλατοπιπέρωσε και άσε στην άκρη σε ένα μπολ
  • Στο μεταξύ ανακάτεψε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπούκοβο, 1 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
  • Σόταρε το μείγμα σου μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι σου, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και άσε να ψηθεί, ανακατεύοντας άλλη μια φορά. Άφησε για 3 περίπου λεπτά
  • Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι πρόσθεσέ το στο μπόλ με το σπανάκι, συμπληρώνοντας και την τριμμένη παρμεζάνα
  • Βάλε τις λιαστές ντομάτες για μερικά λεπτά σε καυτό νερό να μαλακώσουν και λιώσε τις μαζί με λίγο μπαλσάμικο ξίδι ώστε να πάρεις μια ομοιόμορφη πάστα
  • Άπλωσε την πάστα λιαστής ντομάτας στην εσωτερική πλευρά του κοτόπουλου
  • Στη συνέχεια μοίρασε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί και τύλιξε την κοτολέτα σε ρολάκια στηρίζοντάς τα με μια οδοντογλυφίδα
  • Βάλε τα ρολάκια στο τηγάνι με 1 κ.σ λάδι και ψήσε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για περίπου 10 λεπτά
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλο και σκέπασε αφήνοντας το φαγητό σου να ψηθεί για κάτι περισσότερο από 5 λεπτά
  • Αφού ψηθούν όλα τα υλικά μαζί για 7 λεπτά αφαίρεσε τα ρολάκια και εξακολούθησε να βράζεις το ζωμό για να δέσει και να γίνει μια φίνα σάλτσα
  • Κόψε τα ρολάκια διαγώνια και σέρβιρε με τη σος και διάφορα φρέσκα λαχανικά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164