Δεν υπάρχει λαχανικό που να ταιριάζει καλύτερα με το τρυφερό κοτοπουλάκι. Αγόρασε φρέσκιες μπάμιες και ετοίμασε το κλασικό αυτό φαγητό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ μικρές μπάμιες
- 5 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4 μεγάλες ντομάτες
- Μισό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
- Rίγανη
- Θυμάρι
- Εστραγκόν
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τις μπάμιες και πρίχυσέ τες με το ξίδι. Άφησέ τες στο ξίδι για μισή ώρα
- Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σκόρδο και σόταρέ τα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα υλικά να μαραθούν και αφαίρεσέ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο
- Στο ίδιο λάδι σόταρε ελαφρά τις μπάμιες και άφησέ τες σε χαμηλή φωτιά
- Σβήσε με το κρασί καιο ρίξε τις μπάμιες στο ταψί
- Ετοίμασε τις ντομάτες και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένα και ανακάτεψε όλα τα υλικά στο ταψι
- Βάλε σε ένα μπολ το θυμάρι, το εστραγκόν, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και πάναρε στο μείγμα το κοτόπουλο
- Βάλε το κοτόπουλο στο ταψί και ψήσε στους 200οC να πάρει λίγο χρωματάκι το ταψί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ