Ένα τρυφερό κοτοπουλάκι με πολλά, πολλά υλικά που θα του δώσουν υπέροχη μεξικάνικη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μικρά κοτόπουλα σε μερίδες (περίπου 2 κιλά)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μικρές κονσέρβες ντοματάκια (200 γρ.) τριμμένα
- 2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
- 1 κουτί καλαμπόκι γλυκό (περίπου 250γρ.)
- 1 κουτί red kidney beans (κόκκινα φασόλια)
- 1 καυτερί πιπεριά
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το βούτυρο, μαζί με την μισή ποσότητα ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σόταρε τα κομμάτια κοτόπουλου
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν
- Στη συνέχεια σβήσε το κοτόπουλο με το κρασί και άφησε το να χάσει το αλκοόλ του
- Συνέχισε το ψήσιμο προσθέτοντας τα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, την καυτερή πιπεριά ολόκληρη και άφησε να σιγοβράσουν
- Αλατοπιπέρωσε και συνέχισε το βράσιμο να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας
- Κατέβασε το φαγητό από τη φωτιά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε να πάει σε όλη τη σάλτσα
- Σόταρε σε αντικολλητικό σκεύος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την πράσινη πιπεριά, το καλαμπόκι και τα φασόλια για περίπου 10 λεπτά
- Σέρβιρε το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα και τη σος φασολιού και καλαμποκιού. Μπορείς να το συνοδεύσεις και με λευκό ρύζι
Tip
Αγόρασες νωπό κοτόπουλο και θέλεις να το καταψύξεις; Δες πως θα το κάνεις εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ