Γίνεται το κοτόπουλο καπνιστό μέσα στο τηγάνι σου; Κι όμως γίνεται, είναι ευωδιαστό, γευστικό και κυρίως πανάλαφρο. Για εσένα που αναζητάς τρόπους να αρωματίσεις τη δίαιτά σου ή απλά θέλεις να δοκιμάσεις νέες γεύσεις.
Θερμίδες 197
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 στήθη κοτόπουλου
- ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ: 75 γρ. ρύζι jasmine
- 50γρ. μαύρη ζάχαρη
- 25 γρ. φύλλα τσάι γιασεμί (jasmine tea)
- ΓΙΑ ΤΟ DRESSING: 1 κ.γ. ζάχαρη
- 60ml χυμό Lime
- 20ml ταϋλανδέζικη σος (θα τη βρεις στο ράφι με τα delicatessen)
- Φρέσκια ρόκα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πάρε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ανασήκωσε τις άκρες ώστε να σχηματίσεις ένα πουγκάκι
- Γέμισε το αλουμινόχαρτο με τα υλικά για το κάπνισμα και βάλε το αλουμινόχαρτο στη βάση ενός γουοκ ή βαθιού τηγανιού με καπάκι
- Άνοιξε την εστία σου σε δυνατή φωτιά ώσπου να αρχίσουν τα φύλλα τσαγιού να καπνίζουν.
- Αμέσως τοποθέτησε τα στήθη κοτόπουλο με σχαρούλα επάνω από το αλουμινόχαρτο, σκέπασε το τηγάνι και χαμήλωσε τη φωτιά για να μην καεί το μείγμα
- Άφησε το κοτόπουλο να καπνιστεί για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο
- Στο μεταξύ ετοίμασε το dressing, πολύ απλά αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί, τη ζάχαρη, το χυμό lime και τη σος
- Σέρβιρε με φρέσκια ρόκα, τα κομμάτια κοτόπουλο σε φετούλες και το dressing
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ