Μια υπέροχη ιδέα να προσθέσεις γεύση στο κοτόπουλο και να αφαιρέσεις λιπαρά. Αφαίρεσε την πέτσα και μαρίναρε το κοτοπουλάκι σε ένα μείγμα γιαουρτιού που θα του δώσει εκπληκτικό άρωμα και ιδιαίτερη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. καυτό νερό
- 4-5 κλωναράκια κρόκο Κοζάνης
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- Αλάτι
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το καυτό νερό σε ένα μπολ και άνοιξε τις ίνες του κρόκου Κοζάνης μέσα να διυληστούν!
- Στο μεταξύ ανάμειξε το γιαούρτι με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το ελαιόλαδο, κύμινο και αλάτι σε ρηχή πιατέλα
- Πρόσθεσε το διάλυμα κρόκου στο γιαούρτι. Πάναρε στο μείγμα καλά όλα τα μπουτάκια. Σκέπασε το πιάτο με μεμβράνη και άφησε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά
- Στο μεταξύ προθέρμανε το φούρνο στους 200oC και στρώσε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα. Στρώσε τα μπουτάκια και ψήσε να πάρουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ