Μια συνταγή για γεύση ανατολής με λίγες θερμίδες!!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 120 γρ. noodles αυγού
- 450γρ. κοτόπουλο σε μερίδες καθαρισμένο και χωρίς κόκκαλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
- 240γρ. μανιτάρια (ποικιλία κρέμινι, πλευρώτους, shiitake)
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μάραθο
- 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα σε νιφάδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να μην χρησιμοποιήσεις αλάτι αλλά ούτε και βούτυρο
- Κόψε το κοτόπουλοσε κομματάκια. Πασπάλισε με 1 κ.σ. αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και άλειψε καλά
- Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος. Πρόσθεσε το τηγάνι και σόταρε για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μάραθο και τα μανιτάρια. Σόταρε για μερικά λεπτά να φύγουν τα υγρά τους και σβήσε με το κρασί. Άφησε να φύγει το αλκοόλ
- Πρόσθεσε στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι και συνέχισε το ψήσιμο για 1 λεπτάκι να δέσει. Τέλος πρόσθεσε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνέχισε μέχρι να δέσει η σος
- Γύρισε το κοτόπουλο στο τηγάνι και άφησε να σιγοβράσει για 2 λεπτάκια. Τέλος πρόσθεσε και τα noodles να ζεσταθούν καλά
- Σέρβιρε με την παρμεζάνα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ