Φιλέτο γαλοπούλας σε μαρινάρα λεμόνι και θυμάρι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερό φιλέτο γαλοπούλας παίρνει “μυρωδιά” από θυμάρι και φρέσκο χυμό λεμονιού! Γιατί η γαλοπούλα δεν είναι μόνο για να τη γεμίζεις για τα Χριστούγεννα…

201 θερμίδες

Συστατικά

  • 4 φιλέτα γαλοπούλας
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
  • 1/4 του φλιτζανιού σουσαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ.  Worcestershire sauce
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε το λεμόνι, το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο με την Worcestershire sauce. Πρόσθεσε πιπέρι και θυμάρι και άπλωσε πάνω από τα φιλέτα σου. Άφησε να μαριναριστεί για αρκετή ώρα
  • Λάδωσε ελαφρά τη σχάρα σου και ψήσε τα φιλέτα για 8 με 10 λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθεί, αλλά να μην στεγνώσει τελείως
  • Σέρβιρε με ξεχωριστό dip sauce φυστικοβούτυρου με BBQ sauce

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164