Tελικά το πεπόνι θα μπορούσε να σερβίρεται μόνο ως συνοδευτικό για τα κυρίως πιάτα σου! Η απόδειξη; Αυτή η δροσιστική συνταγή με φιλέτο γαλοπούλας και φρέσκα λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 στήθη γαλοπούλας κομένα στη μέση οριζόντια (περίπου 450 γραμμάρια)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.γ. μείγμα cajun*
- 6 φλιτζάνια ανάμεικτες πρασινάδες (λόλα, baby σπανάκι, ρόκα, κ.ά.)
- 1 ½ φλιτζάνι φέτες πεπόνι
- 1 φλιτζάνι φρέσκα blueberries
- Λίγο μαλακό, κίτρινο τυρί (όπως γκούντα, έμενταλ κτλ.)
- Για το Dressing: 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- *Για το μείγμα Cajun: ίση ποσότητα σκόνη σκόρδου, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη, ρίγανη, αλάτι, τριμμένο θυμάρι και προαιρετικά λίγο μπούκοβο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άλειψε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο. Πασπάλισέ τη με το μείγμα Cajun
- Ψήσε σε προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια ένταση, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η γαλοπούλα. Αφού ψηθεί άφησέ τη να κρυώσει και κόψτη σε φέτες
- Σε ένα πιάτο βάλε λίγη πράσινη σαλάτα και πάνω τοποθέτησε φέτες γαλοπούλας, το πεπόνι και τα blueberries
- Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά για το dressing και χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα
- Ρίξε λίγο τυρί κομμένο σε κύβους και το dressing και σέρβιρε!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ