Γιατί τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου δεν χρειάζεται να είναι και τηγανητά… μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς τύψεις, αφού θα είναι έτοιμα στο φούρνο και πεντανόστιμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 αυγό χτυπημένο
- 3 κ.σ γάλα
- 1 ¼ φλιτζάνια θρυμματισμένα κορνφλέικς ή κρακεράκια
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Μια μικρή πρέζα πιπέρι
- 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- 1-1,5 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το χτυπημένο αυγό με το γάλα
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακάτεψε τα κορνφλέικς με το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίξε και το λιωμένο βούτυρο. Άφησέ το στην άκρη
- Βγάλε την πέτσα από το κοτόπουλο
- Βύθισε κάθε κομμάτι κοτόπουλο πρώτα στο αυγό και μετά στα δημητριακά
- Βάλε το κοτόπουλο σε βουτυρωμένο ταψί χωρίς να ακουμπάει το ένα κομμάτι το άλλο. Πασπάλισέ το με ό,τι έχει μείνει από το μίγμα των δημητριακών ώστε να καλυφθούν καλά
- Ψήσε για 45 με 55 λεπτά μέχρι να ψηθεί και από μέσα το κοτόπουλο.
- Σέρβιρε με ροδέλες λεμόνι και φρέσκο θυμάρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ