Απίθανη γεύση κοτόπουλου, συνοδευόμενη από μια σάλσα αβοκάντο και ντομάτας. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τη συνοδεία πατάτων ή ρυζιού και να απολαύσεις το κοτοπουλάκι σου με ένα υγιεινό και πεντανόστιμο side!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
- 2 κ.γλυκού έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για κρέας
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο + άλλες 2
- 2 κ.σούπας ξύδι από ρύζι ή μηλόξυδο
- 1/4 κ.γλυκού κύμινο
- 1/8 κ.γλυκού αλάτι
- μία πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 αβοκάντο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2/3 φλιτζ ψιλοκομμένη φρέσκια ή κατεψυγμένη παπάγια
- 1/3 φλιτζ ψιλοκομμένη κόκκικη γλυκιά πιπεριά
- 1/4 φλιτζ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- μερικά φύλλα κόλιανδρου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πασπάλισε ελαφρά και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με το μίγμα μπαχαρικών.
- Σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο ζέστανε την 1 κ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάλε το κοτόπουλο. Μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Βάλτο στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί και εσωτερικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το ξύδι και τις άλλες 2 κουταλιές λάδι, το κύμινο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθεσε το αβοκάντο, την παπάγια, την πιπεριά και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Βάλε μία ποσότητα αβοκάντο σε κάθε πιάτο και από πάνω ένα κομμάτι κοτόπουλο. Γάρνιρε με ένα κλωναράκι φρέσκο κόλιανδρο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ