Πρόκειται για την πιο ελαφριά εκδοχή σε κιμαδοπιτάκι που έχεις δοκιμάσει ποτέ. “Βραχάκια” γεμιστά με κιμά γαλοπούλας και τριμμένο λάχανο. Κάθε ένα έχει απίθανη γεύση και ξέρεις κάτι; Είναι χορταστικά και με χαμηλά λιπαρά…
244 Θερμίδες/Ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Γέμιση: 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. άπαχο κιμά γαλοπούλας
- Ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια τριμμένο λάχανο
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τη ζύμη: 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (1 ½ κ.γ.)
- ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
- ½ φλιτζάνι γάλα 2%
- ¼ του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 4 φλιτζάνια κίτρινο αλεύρι για ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε τον κιμά και σόταρε να πάρει χρώμα, σπάζοντας σε τρίμματα με ξύλινη κουτάλα. Τέλος πρόσθεσε το λάχανο και συνέχισε το σοτάρισμα να μαραθεί καλά. Αλατοπιπέρωσε, κατέβασε από τη φωτιά και άφησαε να κρυώσει.
- Ετοίμασε τη ζύμη. Λιώσε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο ζεστό νερό. Άφησε τη μαγιά να δουλέψει 5′ λεπτά. Πρόσθεσε στη συνέχεια το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου), το λάδι, αλάτι και τα αυγά. Πρόσθεσε τώρα 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή ζύμη. Γύρισε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε να γίνει μαλακή και ελαστική. Συμπλήρωσε λίγο, λίγο το αλεύρι που έμεινε ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
- Βάλε τη ζύμη σε μπολ με λίγο ελαιόλαδο, γύρισε να πάει παντού το λάδι, σκέπασε με μεμβράνη και άφησε για μια ώρα σε ζεστό περιβάλλον να διπλασιάσει τον όγκο της. Ζύμωσε άλλη μια φορά, άφησε 5′ λεπτά και η ζύμη είναι έτοιμη.
- Μοίρασε το ζυμάρι στα δύο και άνοιξε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψε κάθε φύλλο σε έξι παραλληλόγραμμα. Γέμισε κάθε φύλλο με 2-3 κ.σ. από τη γέμιση. Ένωσε τις αντικρυστές γωνίες μεταξύ τους, ασφαλίζοντας τη γέμιση μέσα στη ζύμη. Βάλε κάθε ζυμαράκι με την ένωση προς τα κάτω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Σκέπασε και άφησε να σταθούν για 20′ λεπτά.
- Προθέρμανε στο μεταξύ το φούρνο στους 170oC
- Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε τα bierocks για 15′ λεπτά να πάρουν χρώμα. Θα πρέπει να βγάζουν έναν υπόκωφο ήχο όταν τα χτυπάς. Άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ