Ρολό κοτόπουλο γεμιστό

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το ρολό κοτόπουλο είναι μια νόστιμη ιδέα για το καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι και μπορείς να το γεμίσεις με ό,τι βάλει η φαντασία σου! Εδώ σου προτείνουμε πιπεριές Φλωρίνης και γραβιέρα!
Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • Ένα κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό, ξεκοκαλισμένο, με το δέρμα του
  • 6-7 φέτες μπέικον
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
  • πικάντικη γραβιέρα ή τυρί μετσοβόνε σε μπαστουνάκια
  • λίγα φρέσκα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • γλυκιά πάπρικα
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • διχτάκι για ρολό ή σπάγγο μαγειρέματος ή οδοντοβλυφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Παράγγειλε στο χασάπη της γειτονιάς σου να ξεκοκκαλίσει ένα κοτόπουλο και να αφήσει το δέρμα.
  • Πλύνε πολύ καλά και σκούπισε το κοτόπουλο.
  • Αλατοπιπέρωσε το εσωτερικό του.
  • Άπλωσέ το πάνω σε λαδόκολλα.
  • Βάλε στο κέντρο του το μπέικον, την πιπεριά και το τυρί και τα μανιτάρια εάν τα θέλεις.
  • Πασπάλισε παντού με πάπρικα.
  • Τύλιξε με τη βοήθεια της λαδόκολλας το κοτόπουλο σε ένα σφιχτο ρολό.
  • Εάν έχεις το ειδικό μηχάνημα για να το περάσεις σε δίχτυ πέρασέ το. Διαφορετικά τύλιξέ το με αρκετό σπάγγο ώστε να μη βγει η γέμιση.
  • Εναλλακτικά μπορείς να το στερεώσεις με οδοντογλυφίδες. 
  • Αλατοπιπέρωσε εξωτερικά το ρολό.
  • Πασπάλισε με ρίγανη και θυμάρι.
  • Βάλε το ρολό σου σε πυρέξ και ράντισε με λίγο λάδι, λίγο νερό και το λεμόνι.
  • Ψήσε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από παντού.

Tip

Μπορείς να αλείψεις εξωτερικά το ρολό σου με μουστάρδα για ακόμη καλύτερη γεύση!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164