Αντί για τηγάνι, βάλε το σνίτσελ σου στο φούρνο και κέρδισε σε θερμίδες αλλά και υγεία καθώς αυτή η συνταγή έχει μόλις 313 θερμίδες το κάθε κομμάτι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτρια σνίτσελ κοτόπουλου (στήθος)
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 φλιτζ. ψίχα ψωμιού ολικής άλεσης
- 2 κ.σούπας βούτυρο
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνιθο, σχοινόπρασο, μαϊντανό, μυρώνια)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Στρώσε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Τύλιξε τα σνίτσελ με διαφανή μεμβράνη και με ένα σφυράκι κουζίνας ή το πίσω μέρος ενός τηγανιού χτύπησέ τα να γίνουν ακόμη πιο λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε τα σνίτσελ.
- Βάλε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι και σε ένα άλλο τα αυγά.
- Σε ένα τρίτο βαθύ πιάτο ανακάτεψε το ξύσμα με την ψίχα.
- Με τη σειρά κάλυψε και τις δύο πλευρές κάθε σνίτσελ με αλεύρι (τίναξε να φύγει το περιττό), μετά πέρασέ το από το αυγό και στο τέλος πέρασέ το από το ψωμί, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ψίχα.
- Βάλε τα σνίτσελ στο ταψί ψεκάζοντάς τα με λίγο μαγειρικό σπρέι ή με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ψήσε τα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν μέσα.
- Στο μεταξύ λιώσε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να καφετίζει, περίπου για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το λάδι και το κρεμμύδι και μαγείρεψε άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα μυρωδικά και 1/4 κ.γλυκού αλάτι και 1/4 κ.γλυκού πιπέρι και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε το κοτόπουλο με τη σος και φέτες λεμονιού
Tip
Πασπάλισε με λίγη φρέσκια ρίγανη για έξτρα γεύση και συνόδευσε με σαλάτα ή πουρέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ