Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα μπαλσάμικου

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λίγο λάδι, λίγο σκόρδο, λίγο μπαλσάμικο μπορούν να γίνουν η καλύτερη σος για κοτόπουλο με λαχανικά!

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζ. ιταλικό dressing
  • 2 κ.σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κ.σούπας μέλι
  • 1/8 κ.γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε χοντρές λωρίδες
  • 250 γραμμ. σπαράγγια καθαρισμένα
  • 1 φλιτζ. καρότο σε λωρίδες
  • 1 φλιτζ. κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες
  • μια κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
  • μια μικρή ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κομμάτια
  • Για το ιταλικό dressing:
  • 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γλυκού ξερό βασιλικό
  • μια πρέζα μπούκοβο
  • μια πρέζα ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάξε το dressing: Βάλε σε βάζο όλα τα υλικά και χτύπησέ τα καλά. Κράτησε την ποσότητα που χρειάζεσαι για τη συνταγή και το υπόλοιπο φύλαξέ το στο ψυγείο.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάλε το dressing, το μπαλσάμικο, το μέλι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  • Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε το κοτόπουλο και σώταρε για 5-6 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  • Ρίξε το μισό από το μίγμα του μπαλσάμικου και ανακάτεψε να απλωθεί σε όλο το κοτόπουλο.
  • Βγάλε το κοτόπουλο σε πιατέλα, σκέπασέ το και διατήρησέ το ζεστό. Μπορείς αν θέλεις να το κόψεις σε φέτες.
  • Ρίξε τα λαχανικά στο τηγάνι και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλε τα και αυτά στην πιατέλα.
  • Βάλε το υπόλοιπο μίγμα μπαλσάμικου στο τηγάνι και βράσε για ένα λεπτό “ξύνοντας” τα τοιχώματα του τηγανιού για να μην κολλήσει η σάλτσα.
  • Περίχυσε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με τη σάλτσα.
  • Βάλε τη ντομάτα σε διάφορα σημεία της πιατέλας και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164