Τα κεράσια είναι στην εποχή τους και αυτό από μόνο του κάνει τα γλυκά που τα περιέχουν ως βασικό υλικό πιο λαχταριστά. Σήμερα, ετοιμάζουμε γρανίτες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. κεράσια, καλά καθαρισμένα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις και καθαρίζεις τα κεράσια σου. Τα μεταφέρεις σε ένα ταψί και τα αφήνεις στην κατάψυξη όλο το βράδυ ή απλά 8 ώρες.
- Μόλις περάσει η ώρα, σε μία κατσαρόλα προσθέτεις το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Ανακατεύεις και αφήνεις το μείγμα σου στην κατσαρόλα για 5 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστεί το σιρόπι σου, το αφήνεις στην άκρη για δύο ώρες.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το παγωμένο σου σιρόπι και τα κεράσια.
- Μεταφέρεις σε θήκες και αφήνεις στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ