Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σκορδάτα λαχανάκια Βρυξελλών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 συσκευασία λαχανάκια Βρυξελλών
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C, καθάρισε τα λαχανάκια και κόψε κάθε ένα στη μέση.
- Ανακάτεψέ τα σε ένα μπωλ με το λάδι και αλάτι, πιπέρι και λιωμένο σκόρδο.
- Πλύνε καλά το κοτόπουλο, στέγνωσέ το τελείως από το νερό και αλάτισέ το καλά από τις δύο πλευρές.
- Ζέστανε το βούτυρο σε ένα μικρό ταψί (στην εστία της κουζίνας) και “θωράκισε” το κοτόπουλο για οκτώ λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μόλις ψηθούν τα κοτόπουλα, πρόσθεσε στο ταψί τα λαχανάκια με το ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
- Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να “σωθούν” τα υγρά και μόλις ετοιμαστεί πασπάλισε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ