Αρωματικό κοτόπουλο με μαρινάδα από lime και φρέσκια βαλεριάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- τζίντζερ
- 10 αγγουράκια πίκλες
- 1 lime
- 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
- ½ φλ. μαγιονέζα
- 4 μπουτάκια κοτόπουλο
- ½ kg πατάτες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βαλεριάνα
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- αλάτι,πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπλέντερ χτύπα το lime σε φέτες, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, ¼ ενός κρεμμυδιού και το καγιέν μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
- Πρόσθεσε στον πολτό τη μαγιονέζα και πιπέρι και χτύπα το μείγμα ξανά, πριν το βάλεις σε ένα πλαστικό σακουλάκι και στο ψυγείο.
- Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο, αλάτισέ το και βαλ’ το στο σακουλάκι με τη μαρινάδα και στο ψυγείο για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC και σε ένα ταψί ανακάτεψε τις πατάτες σε κομμάτια με το κρεμμύδι και τις πίκλες και ράντισέ τα με λάδι.
- Πρόσθεσε ¼ φλιτζανιού νερό και αλάτι και ανακάτεψε.
- Τοποθέτησε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά, με το δέρμα προς τα πάνω.
- Ψήσε το φαγητό για 45 λεπτά και αφού έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία για 10 λεπτά, πασπάλισέ το με τη βαλεριάνα και το χυμό λεμονιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ