Κοτόπουλο με πίκλες στο φούρνο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικό κοτόπουλο με μαρινάδα από lime και φρέσκια βαλεριάνα

Συστατικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • τζίντζερ
  • 10 αγγουράκια πίκλες
  • 1 lime
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
  • ½ φλ. μαγιονέζα
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • ½ kg πατάτες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βαλεριάνα
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι,πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ χτύπα το lime σε φέτες, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, ¼ ενός κρεμμυδιού και το καγιέν μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
  • Πρόσθεσε στον πολτό τη μαγιονέζα και πιπέρι και χτύπα το μείγμα ξανά, πριν το βάλεις σε ένα πλαστικό σακουλάκι και στο ψυγείο.
  • Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο, αλάτισέ το και βαλ’ το στο σακουλάκι με τη μαρινάδα και στο ψυγείο για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC και σε ένα ταψί ανακάτεψε τις πατάτες σε κομμάτια με το κρεμμύδι και τις πίκλες και ράντισέ τα με λάδι.
  • Πρόσθεσε ¼ φλιτζανιού νερό και αλάτι και ανακάτεψε.
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά, με το δέρμα προς τα πάνω.
  • Ψήσε το φαγητό για 45 λεπτά και αφού έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία για 10 λεπτά, πασπάλισέ το με τη βαλεριάνα και το χυμό λεμονιού.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164