Κυπριακές πίτες με κοτοσαλάτα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστές “τσέπες” με γέμιση κοτοσαλάτα με παπαρουνόσπορο

Συστατικά

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1/2 φλ. φιστίκια
  • 1/4 φλ. σχοινόπρασο
  • 1 1/2 κ. γλυκού παπαρουνόσπορος
  • λάχανο
  • 4 κυπριακές πίτες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα βάλε τα φιλέτα με νερό που να τα καλύπτει και πρόσθεσε αλάτι και ξύσμα του μισού πορτοκαλιού.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και άσε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το σέλερι σε φέτες, τα φιστίκια, τον παπαρουνόσπορο, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο.
  • Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο “διάλυσέ” το με ένα πιρούνι και πρόσθεσέ το στη σος με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Άνοιξε τις πίτες στα δύο, γέμισέ τες με μερικά φύλλα λάχανο και την κοτοσαλάτα και σέρβιρε.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164