Τραγανά σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλο με λαχταριστή παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 8 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού με την παρμεζάνα, τη σκόνη μουστάρδας και αλατοπίπερο.
- Τοποθέτησε τα φιλέτα σε μια πλαστική σακούλα ένα-ένα και με τον πλάστη ή ένα μπουκάλι χτύπησέ τα ελαφρώς, ώστε να λεπτύνουν και να απλώσουν.
- Αλάτισε καλά το κοτόπουλο και πέρασε κάθε φιλέτο διαδοχικά από το μπολ με το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μείγμα ψωμιού.
- Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις έξι κουταλιές λάδι και τηγάνισε τα δύο σνίτσελ για περίπου πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει το χρώμα τους χρυσό.
- Μόλις ετοιμαστούν, πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τηγάνισε με τον ίδιο τρόπο τα άλλα δύο σνίτσελ.
- Άφησέ τα να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με λίγες σταγόνες λεμόνι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ