Λαχταριστό ασιατικό πιάτο με τηγανιτό κοτόπουλο και φασολάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ kg φιλέτο μπούτι κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες
- 1½ κ. γλυκού corn flour
- ½ κ, γλυκού μπούκοβο
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 2 κ. σούπας ξύδι
- 2 κ. σούπας κόκκινο κρασί
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε διαγώνιες λωρίδες
- 350 gr φασολάκια
- αλάτι
- ρύζι ατμού για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το κομμένο κοτόπουλο με τον corn flour, το μπούκοβο, μια πρέζα αλάτι και μία κουταλιά σόγια σος.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύδι, το κρασί και την υπόλοιπη σόγια σος.
- Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει το λάδι πρόσθεσε τα κομμένα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα, για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε τα φασολάκια και μια πρέζα αλάτι και συνέχισε να ανακατεύεις για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Μετάφερε τα υλικά σε άλλο σκεύος, ζέστανε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίξε το κοτόπουλο, άπλωσε τα κομμάτια σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και άφησε να ψηθεί ανενόχλητο για περίπου δύο λεπτά.
- Ανακάτεψέ το και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να μαγειρευτεί καλά και πρόσθεσε το μείγμα κρασιού και τα λαχανικά.
- Συνέχισε να ανακατεύεις ζωηρά το φαγητό μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Μόλις βγάλεις το τηγάνι από τη φωτιά πρόσθεσε κι άλλο αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε με ρύζι ατμού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ