Πεντανόστιμο κοτόπουλο φούρνου με σοταρισμένα ντοματίνια και βασιλικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με την πέτσα του
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς, στέγνωσε με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσέ το από όλες τις πλευρές του.
- Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.
- Ψήσε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και μετάφερε με προσοχή το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για άλλα 12 λεπτά.
- Γύρισε το κοτόπουλο πλευρά και επίστρεψέ στο φούρνο να ψηθεί για άλλα επτά λεπτά και έπειτα μετάφερέ το σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε τα ντοματίνια ολόκληρα.
- Αλατοπιπέρωσέ τα και ανακάτεψε ώστε να καλυφθούν όλα από το λάδι.
- Σοτάρισε τα ντοματίνια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλώ φωτιά.
- Πρόσθεσε και το λιωμένο σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα δύο λεπτά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό.
- Μοίρασε το κοτόπουλο σε πιάτα και από πάνω σέρβιρε τα σοταρισμένα ντοματίνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ