Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένου με αμύγδαλα και μυρωδάτο γιαούρτι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1/3 φλ. μαγιονέζα
- 1/3 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, άνηθος και κόλιανδρος
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
- βούτυρο και λάδι για το τηγάνισμα
- βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τα μυρωδικά και 1/4 κουταλάκι αλάτι και μετάφερε 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόψε το κοτόπουλο διαγώνια σε λωρίδες και αλάτισέ το καλά με 1/4 κουταλάκι αλάτι.
- Βάλε το κοτόπουλο στο μπολ με το 1/3 γιαουρτιού και ανακάτεψε ώστε να καλυφθεί όλο.
- Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι αμυγδάλου και πέρασε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από το αλεύρι.
- Ζέστανε δύο κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρυσό χρώμα.
- Βάλε το κοτόπουλο να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ το καλά.
- Σέρβιρε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού που έχεις διατηρήσει και βρασμένο αρωματικό ρύζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ