Το ξέρεις το Pulled Pork και το αγαπάς. Γιατί, σε χορταίνει και προσφέρει γεύση στον ουρανίσκο σου. Σήμερα, το χρησιμοποιούμε ως βασικό υλικό σε ένα ζουμερό bbq μπέργκερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ψωμάκια για burger
- 1 1/2 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε 4 μεγάλα κομμάτια
- 2 1/2 του φλιτζανιού σάλτσα μπάρμπεκιου
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 4 κουτ. της σούπας μηλίτης
- 1 κουτ. αναψυκτικό, τύπου cola
- 2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βάζεις στο μάτι μία χύτρα με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να τσιγαρίζει, προσθέτεις το κρέας που έχεις καθαρίσει και κόψει σωστά. Προσθέτεις σταδιακά το αναψυκτικό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις την σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μηλίτη, τη μαύρη ζάχαρη, τη σκόνη και το κρεμμύδι. Αναμειγνύεις καλά.
- Προσθέτεις το μείγμα στην χύτρα, ανακατεύεις για να σκεπάσει το κρέας σου και κλείνεις με το καπάκι. Βράζεις για 45 λεπτά με κλειστή χύτρα. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, απελευθερώνεις τον ατμό και ανοίγεις το καπάκι.
- Με ένα πιρούνι ξεψαχνίζεις το κρέας και το μεταφέρεις σε ένα μπολ χωρίς υγρά και τους περιττούς ιστούς.
- Ανακατεύεις το κρέας με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα, όσο ζεσταίνεις τα ψωμάκια σου.
- Προσθέτεις μία φέτα τυρί, λαχανικά, ντομάτα, το ξεψαχνισμένο χοιρινό και πάλι από την αρχή. Κλείνεις τα ψωμάκια σου. Επαναλαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ