Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας και κρασιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 750 gr μουτάκια κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- 2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα του στη μεσαία θέση.
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και με απορροφητικό χαρτί στέγνωσε καλά το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσέ το.
- Τοποθέτησε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και τηγάνισέ το για περίπου οκτώ λεπτά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφαίρεσε από το τηγάνι το λάδι εκτός από μία κουταλιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, σοτάρισέ το για τρία λεπτά και ρίξε το κρασί για άλλα τρία λεπτά, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα το τηγάνι, ώστε να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και τη μουστάρδα ολικής άλεσης και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ξαναγύρισε το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πλευρά της πέτσας προς τα επάνω.
- Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το φούρνο και πρόσθεσε στο τηγάνι τη μουστάρδα Dijon και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα δύο λεπτά.
- Βγάλε το φαγητό από το φούρνο και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε τη σάλτσα στα πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ