Spicy και εξωτικό πιάτο με γάλα καρύδας και κοτόπουλο με κάρυ για δυνατούς ουρανίσκους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. σούπας λάδι καρύδας
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας πάστα κάρυ (κίτρινο, πράσινο ή κόκκινο)
- 400 gr γάλα καρύδας
- 2 κ. σούπας fish sauce
- 2 κ. σούπας χυμός μήλου
- 4 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
- 1 κόκκινη πιπεριά
- χυμός από ένα lime
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου
- βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψέ το με το αλάτι.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για τρία με πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε την πάστα κάρυ και σοτάρισέ τη για μισό λεπτό μέχρι να αρωματιστεί.
- Ρίξε το γάλα καρύδας στο τηγάνι μαζί με το τη fish sauce και το χυμό μήλου και ανέβασε τη φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κοτόπουλο και το μπρόκολο, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει για περίπου πέντε λεπτά.
- Ρίξε και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό lime και τα φύλλα βασιλικού και κόλιανδρου.
- Σέρβιρε σε μπολ και συνόδευσε με βρασμένο ρύζι ή ρύζι ατμού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ