Spicy και τρυφερό κοτόπουλο με γλασαρισμένη σόγια και άρωμα σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 2 πράσινες καυτερές πιπεριές
- 4 ολόκληρα μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κ. σούπας ηλιέλαιο
- ¾ φλ. λευκό ξύδι
- ¾ φλ. σόγια σος
- 5 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
- 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- πιπέρι
- βρασμένο ρύζι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το σκόρδο στη μέση χωρίς να το ξεφλουδίσεις και κόψε τη μία πιπερίτσα σε λεπτές φέτες, αφού αφαιρέσεις τους σπόρους της.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τα μπουτάκια στη μέση, χωρίζοντάς τα στην κλείδωση.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε το κοτόπουλο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω για περίπου 10 λεπτά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
- Ρίξε στην κατσαρόλα το ξύδι, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το σκόρδο και την πιπερίτσα και μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Πρόσθεσε μπόλικο πιπέρι και ξαναβάλε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αυτή τη φορά με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
- Κάλυψε με το καπάκι και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, γυρνώντας πλευρά στο κοτόπουλο στη μέση του βρασμού.
- Βγάλε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, δυνάμωσε τη φωτιά και συνέχισε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά, μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
- Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξαναβάλε το κοτόπουλο, σκεπάζοντάς το με την σάλτσα.
- Σέρβιρε με βραστό ρύζι και τις υπόλοιπες πιπερίτσες λεπτοκομμένες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ