Δώσε στιλ στο μπαλκόνι σου χωρίς πολλά έξοδα

Η θερμοκρασία έχει ανέβει και το μπαλκόνι έχει μπει και επίσημα πια στην ημερήσια διάταξη. Όπως καταλαβαίνεις, θα πρέπει να το περιποιηθείς και να του δώσεις στιλ. Να το ομορφύνεις, έτσι ώστε να απολαμβάνεις ένα όμορφο περιβάλλον για τα καλοκαιρινά βράδια.

Πολλές φορές έχουμε συζητήσει για τη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων, τόσο για τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, όσο και για τα απαραίτητα στοιχεία που “απογειώνουν” το summer feeling. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι δραστικές αλλαγές και οι θαρραλέες επεμβάσεις μπορούν να κοστίσουν πολύ ακριβά. Για αυτό και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και πράγματα που ενδεχομένως ήδη διαθέτεις στο σπίτι, ώστε να καταφέρεις να δημιουργήσεις την προσωπική σου όαση εκεί έξω!

Πάμε να δούμε μερικούς εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να μεταμορφώσεις το μπαλκόνι σου…

Παχύφυτα

Κάθε εξωτερικός χώρος έχει ανάγκη από την ανάλογη βλάστηση, για να δώσει την εικόνα που χρειάζεται απαραίτητα να έχει -ως εξωτερικός χώρος! Και ενώ μπορεί να έχεις εφοδιαστεί με την εκάστοτε σεφλέρα, τον φίκο ή ακόμη και την μπανανιά που θα δώσουν στη συνολική εικόνα τα κατάλληλα tropical vibes, υπάρχει και μια μικρότερης “κλίμακας” προσθήκης που μπορείς να κάνεις και να δώσεις αμέσως διαφορετικό… αέρα στο μπαλκόνι σου! Τα παχύφυτα είναι η κατάλληλη λύση, αφού μπορείς να τοποθετήσεις πολλά και σε διάφορα μέρη του μπαλκονιού, δίνοντας μια ενιαία “πράσινη” αισθητική στον χώρο!

Κρεμαστά φωτάκια

Θα έχεις προσέξει πως το κεντρικό φως του μπαλκονιού μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ούτε κάτι τόσο έντονο χρειάζεσαι, ούτε διασκεδάζεις ιδιαίτερα με την ποικιλία εντόμων που προσελκύει ο “εκτυφλωτικός” λαμπτήρας. Για αυτό και η καλύτερη λύση είναι η χρήση γιρλάντας με φωτάκια, που παρέχει τον απαραίτητο ρομαντισμό, ενώ ταυτόχρονα δεν γίνεται ενοχλητική για τα μάτια τους. Άσε, που δεν έχει αρκετή ένταση για να συσπειρώσει γύρω της όλα τα κουνούπια της γειτονιάς!

Βάσεις για τα φυτά

Είναι ένα από τα trends που έχουμε παρατηρήσει να αναδύονται στο interior design, αλλά πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη προσθήκη και για το μπαλκόνι, Βλέπεις, αυτό θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα “layering” με τα διαφορετικά επίπεδα των φυτών. Την ίδια στιγμή, θα δώσεις “ύψος” στο κάγκελό σου, δημιουργώντας ένα προστατευτικό περίβλημα από φυτά. Τέλος, οι πόντοι σου στο styling θα… εκτοξευθούν!

Κιλίμια

Η τάση στη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων είναι η διαμόρφωσή τους σαν να επρόκειτο για εσωτερικούς χώρους. Και επειδή τα χαλιά είναι το No1 αντικείμενο που χρησιμοποιούμε στα σαλόνια μας για να γίνουν “φιλόξενα” και cozy, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στα μπαλκόνια μας. Με έναν ψάθινο διάδρομο ή μια βαμβακερή στρώση είναι βέβαιο πως θα έχεις το πιο stylish αποτέλεσμα!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164