Ο συνδυασμός των υλικών του θα σου θυμίσει γλυκόξινο πιάτο κινέζικου εστιατορίου. Η σαλάτα είναι πανεύκολη και δεν έχει παρά 237 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ ηλιέλαιο
- 2 κ.σ ξίδι
- 1 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ σος σόγιας
- 1 κ.σ σουσάμι
- 1 κ.σ φρέσκο τζίντζερ
- Αλάτι
- 400 γρ τόφου σε νερό (στραγγισμένο)
- 8 φλιτζάνια πράσινα λαχανικα (μαρούλι, ρόκα, λάχανο κτλ.)
- 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε φέτες
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το λάδι με το ξίδι, το μέλο, την σος σόγιας, σουσάμι, το τζίντζερ και το άλατι σε ένα μπολ
- Βάλε το τόφου και 2 κ.σ από το ντρέσινγκ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
- Ψήσε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το κάθε 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσοκίτρινο. 12-15 λεπτά
- Πρόσθεσε άλλη μια κ.σ από το ντρέσινγκ στο τηγάνι και κάλυψε το κομμάτι τόφου
- Πρόσθεσε τα λαχανικά, το αγγούρι και τα καρότα με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σκέπασε με το ζεστό τόφου
Tip
Συνόδευσέ την με κριτσίνια με μαύρο σουσάμι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ