Μα γίνεται το παντζάρι ψητό; Κι όμως γίνεται και η γεύση του μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και την dressing είναι απολαυστική. Άλλη μια σαλάτα που χορταίνει, αφήνοντας στον τέλος μια ανάλαφρη αίσθηση φρεσκάδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι σπόρους κριθαριού
- 4 μέτρια πατζάρια χωρίς τα φύλλα
- 1 μεγάλι κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (αφησέ το σε παγωμένο νερό για μισή ώρα)
- 120 γρ φέτα σε κυβάκια
- 4-5 μικρά κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 1/2 κ.σ χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα παντζάρια από τα φύλλα και τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο. Ψήσε στη σχάρα για 30 με 45 λεπτά
- Καθάρισε τα ψητά παντζάρια και κόψε σε μικρά κυβάκια
- Στο μεταξύ βάλε τρία φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα να βράσουν. Πρόσθεσε το κριθάρι και λίγο αλάτι και άφησε να κοχλάσει
- Άφησε στη φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι το κριθάρι να “κρατάει” ελαφρά στο δόντι. Στράγγιξε και σκέπασε το κριθάρι
- Την ίδια ώρα βάλε το κρεμμύδι σε κρύο νερό. Στράγγιξε το κρεμμύδι που έχεις ψιλοκόψει και έχεις αφήσει στο κρύο νερό
- Ανακάτεψε το κριθάρι, το κρεμμύδι, τη φέτα και τις ροδέλες από τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ
- Ράντισε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά
- Δοκίμασε και αλάτοπιπέρωσε. Μην ξεχνάς πως η φέτα είναι αρκετά αλμυρή
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ