Σέρβιρε μια καυτερή μεξικάνικη σαλάτα σε βρόσιμο μπολ από τραγανή τορτίγια. Μια έξυπνη ιδέα για να χορτάσεις, τρώγοντας και το πιάτο της σαλάτας σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 τορτίγιες από σιτάρι
- Ελαιόλαδο
- ½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 μέτριες ντομάτες σε κυβάκια
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Το χυμό από ένα μικρό Lime
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 2 κ.γ. κύμινο
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 φλιτζάνια μαρούλι iceberg ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι cheddar και γκούντα τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Βάλε τις τορτίγιες σε βαθιά στρογγυλά ανοξείδωτα μπολ ράντισε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πίεσε εσωτερικά να πάρει το σχήμα του μπολ. Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά να πάρει χρώμα η τορτίγια και να σκληρύνει στο σχήμα που επιθυμείς
- Παράλληλα σόταρε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και πρόσθεσε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα γύρισε όσο μπορείς να πάρει χρώμα και να σπάσει σε μικρά γρομπαλάκια. Πρόσθεσε το τσίλι, το κύμινο, αλατοπιπέρωσε και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε σκεπασμένο να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Λίγο πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε το μισό φλιτζάνι με τα τυριά
- Ανάμειξε σε ένα μπολ τις ντομάτες το κρεμμύδι σε κυβάκια και ελαιόλαδο με μαϊνταό. Ράντισε με το λεμόνι και ανακάτεψε
- Βάλε στις τορτίγιες από ένα φλιτζάνι iceberg, μοίρασε από πάνω τα φασόλια, το μείγμα ντομάτας και τέλος τον κιμά. Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυράκι και σέρβιρε
Tip
Υπάρχουν και ειδικά σκεύη που θα δώσουν σχήμα στην τορτίγια σου! Με αυτά μπορείς να κάνεις και μπολ από λιωμένη παρμεζάνα...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ