Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σύντομα θα περνάς συνεχώς από το μανάβικο αναζητώντας τα μικροσκοπικά ξαδερφάκια του λάχανου από το Βέλγιο… Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με μια γλυκόξινη σος και υπέροχη γέυση.
Θερμίδες 180
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 3 κ.σ. φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Για το dressing: 1/4 του φλιτζανιού Ασιατική σος ψαριού (Θα τη βρεις στο ράφι με τα ανατολίτικα συστατικά)
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα
- 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC
- Ράντισε τα λαχανάκια με το ελαιόλαδο και στρώσε με το κομμένο κομάτι προς τα κάτω σε ένα ταψάκι. Βάλε στο φούρνο να ψηθούν στο γκριλ, χωρίς να τα γυρίσεις, μέχρι να μαλακώσουν τα εξωτερικά φύλλα και να πάρουν σκούρο καστανό χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 40-45 λεπτά
- Βγάλε από το φούρνο και πρόσθεσε το βούτυρο να λιώσει, ανακατεύοντας να απλωθεί παντού
- Για το dressing: Βάλε όλα τα υλικά μαζί και ανακάτεψε να λιώσει η ζάχαρτη
- Βάλε τα λαχανάκια σε μια σαλατιέρα και περίχυσε με το dressing, ανακατεύοντας καλά να πάει σε όλο το πιάτο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ