Το μυστικό και το… εφέ είναι τα σπαράγκια κομμένα σε λωρίδες. Μια τόσο εύκολη και απλή σαλάτα με ωμά σπαράγγια και καβουρδισμένα κουκουνάρια που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις για την απλότητα και το μεγαλείο της κουζίνας!!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 500 γρ. σπαράγγια ήμερα (αρκετά μεγάλα για να μπορείς να τα κόψεις σε λωρίδες)
- 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 50 γρ. νιφάδες παρμεζάνας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε τα σπαράγγια και στράγγιξέ τα καλά. Με το εργαλείο αποφλοίωσης των καρότων ή εκείνο που καθαρίζεις φασολάκια κόψε λωρίδες κατα μήκος σε κάθε σπαράγγι
- Θα σε βοηθήσει πολύ να κόβεις από πριν το σκληρό άκρο για να μην δυσκολευτείς στο κόψιμο
- Βάλε τις λωρίδες σε μια σαλατιέρα και ράντισε με τον χυμό από το λεμόνι
- Ρίξε και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια
- Πρόσθεσε ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
- Σέρβιρε με τις νιφάδες παρμεζάνας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ