Γλυκό σταφύλι, πράσινα λαχανικά και υπέροχη σος από κονιάκ… Τα φρούτα του Σεπτέμβρη είναι εδώ και εμείς σε προκαλούμε να τα εκμεταλλευτείς με κάθε τρόπο! Ευκαιρία για… σαλάτα εποχής!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 Λόλα σγουρή
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό κομμένο σε ροδέλες
- 2 τσαμπιά σταφύλι μοσχάτο
- 1 μικρό τσαμπί σταφίδα
- 100γρ. ροκφόρ κομμένο σε κυβάκια
- 100 γρ. γραβιέρα κομμένο σε κυβάκια
- Για το dressing: 3 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. κονιάκ
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Αλάτι και Κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.γ. Ξερό δυόσμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά όλα τα λαχανικά σου και τα σταφύλια. Κόψε τη λόλα και τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ
- Πρόσθεσε και τις ρώγες του σταφυλιού (καλό θα ήταν να κόψεις κάθε ρώγα στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι), μαζί με το κρεμμύδι
- Αλάτισε ελαφρά και στη συνέχεια πρόσθεσε και τα κομματάκια τυριού
- Βάλε όλα τα υλικά του dressing σε ένα πολυμηχάνημα ή μπλέντερ. Χτύπησέ τα όλα μαζί να γίνουν ένα σώμα
- Περίχυσε με το dressing τη σαλάτα σου, ανακάτεψε ελαφρά να πάει σε όλα τα λαχανικά και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ