Μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό φθινοπωρινό πρώτο πιάτο με ελαφριά γλυκιά και όξινη γεύση μαζί, Σε dressing από μέλι και λεμόνι, μπλεγμπένο με μουστάρδα Dijon!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 3-4 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 5 κ.γ. μέλι
- 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο σέλερι με τα φύλλα
- 2 πράσινα μήλα πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 3/4 του φλιτζανιού καρύδια καβουρδισμένα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε σε ένα μπολ το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μέλι. Συμπλήρωσε λίγο, λίγο και το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
- Ψιλόκοψε το σέλερι και το τραγανό κομμάτι σε κυβάκια. Κράτησε κάποια από τα φύλλα σε μεγαλύτερα κομμάτια
- Ανάμειξε το σέλερι με το μήλο και τα καρύδια σε 2 βαθειά μπολάκια, πίεσε ελαφρά και “ξεφόρμαρε” φτιάχνοτας ένα πράσινο πυργάκι
- Περίχυσε με το dressing και σέρβιρε μαζί με μερικά φύλλα ανά πιάτο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ