To ψητό λαχανάκι καραμελώνει, γίνεται τραγανό εξωτερικά και παραμένει τρυφερό στο εσωτερικό του. Μια σαλάτα για κρύο καιρό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φέτα ψωμί
- 1 1/2 κιλό περίπου λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μπέικον
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ελαιαδο
- Αλάτι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC
- Τρίψε το ψωμί σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μην το παρακάνεις, να μένουν σχετικά μεγάλα κομμάτια)
- Άπλωσε τα τρίμματα του ψωμιού σε μια λαδόκολλα και φρυγάνισε στο φούρνο να πάρουν χρώμα
- Ανάμειξε τα λαχανάκια με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί σε ένα λαδωμένο ταψάκι
- Ψήσε αυτή τη φορά στους 180oC για περίπου μισή ώρα ή όσο χρειαστεί να μαλακώσουν τα λαχανάκια και να πάρουν χρώμα στις άκρες. Ανακάτεψε στο ενδιάμεσο 1-2 φορές
- Βάλε 3 κ.σ. φυργανισμένο ψωμί με την παρμεζάνα, ανακάτεψε και πασπάλισε τα λαχανάκια
- Σέρβιρε τη σαλάτα σου ζεστή
Tip
Μην κόψεις το κοτσανάκι από τα λαχανάκια πολύ βαθειά. Θα "καεί" και θα πέσει στο ψήσιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ