Σαλάτα σπανάκι με κάστανο και blue cheese

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι γεύσεις του φθινοπώρου σε μια σαλάτα… Πορτοκάλι, κάστανο, σπανάκι αναμευγνύονται αρμονικά σε μια πράσινη σαλάτα από σπανάκι και τριμμένο ροκφόρ.

Θερμίδες 180

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο
  • 100 γρ. blue cheese τριμμένο
  • 10-12 κάστανα ψητά (καθαρισμένα)
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το σπανάκι και κράτησε μόνο τα τρυφερά φύλλα
  • Ανακάτεψε σε μια σαλατιέρα μαζί με το πορτοκάλι σου και αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε σε ένα μπλέντερ το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το μοσχοκάρυδο και χτύπησε να πάρεις ένα ομοιόμορφο dressing
  • Πρόσθεσε και τα κάστανα στη σαλατιέρα και περίχυσε με το dressing τη σαλάτα
  • Ρίξε από πάνω το μπλε τυρί και σέρβιρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164