Πρόκειται για τη νέα πρόταση σαλάτας κουσκούς… χωρίς κουσκούς! Το κινόα είναι η νέα μόδα στην υγιεινή διατροφή και κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές. Εδώ απόλαυσέ το με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμυδάκι και δροσερό dressing λεμονιού με άρωμα δυόσμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι κινόα
- 2 αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 2 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες χωρίς τη φλούδα κομμένες σε κυβάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο ψιλοκομμένο
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 3-4 φυλλαράκια δυόσμο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε το κινόα σε ένα σουρωτήρι και κάτω από τρεχούμενο νερό
- Βάλε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε το κινόα, χαμήλωσε τη φωτιά στο “μισό”, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει 15 λεπτά περίπου
- Στράγγιξε και άπλωσε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο να κρυώσει καλά
- Στο μεταξύ ετοίμασε τα υπόλοιπα λαχανικά, ντομάτα, κρεμμύδι και αγγούρι και βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα
- Ανάμειξε σε ένα μικρό μπολ το λάδι με το λεμόνι. Κοπάνισε ελαφρά το δυόσμο και ρίξε μέσα στο λάδι. Άφησε σκεπασμένο στο ψυγείο να πάρει άρωμα, όσο κρυώνει το κινόα
- Ανάμειξε το κινόα, αφού έχει κρυώσει τελείως με τα υπόλοιπα λαχανικά σου
- Βγάλε το dressing από το ψυγείο, αφαίρεσε το δυόσμο και περίχυσε τη σαλάτα σου. Σέρβιρε
Tip
Διατήρησε στο ψυγείο, χωριστά τη σαλάτα από το dressing για 2 ημέρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ