Σαλάτα με τρυφερές πατατούλες και λουκάνικο! Απολαυστικός συνδυασμός για ένα πιάτο χορταστικό και πεντανόστιμο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10-12 μικρές πατατούλες με τη φλούδα
- Περίπου μισό κιλό λουκάνικα γαλοπούλας ή καπνιστά κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο σέλερι
- 1 φλιτζ. νερό
- 2/3 φλιτ μηλόξυδο
- ¼ φλιτζ ζάχαρη
- 2 κουτ σούπας ταπιόκα ή κορνφλάουερ
- ¼ κ.γλ πιπέρι
- ¾ κ. γλ. σελινόσπορο
- 6 φλιτζ φρέσκο σπανάκι baby σε φύλλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις πατάτες, αφού τις πλύνεις πολύ καλά, στη μέση ή στα 4. Βάλτες σε μία γάστρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρική ή κατάλληλη για το φούρνο. Πρόσθεσε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και το σέλερι.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την ταπιόκα, το σελινόσπορο και το πιπέρι και περίχυσε τις πατάτες.
- Σκέπασε τη γάστρα και μαγείρεψε σε πολύ χαμηλή ένταση για 6 με 8 ώρες ή σε υψηλή για 4 με 4.5 ώρες. Αν τις βάλεις στο φούρνο, βάλε τη γάστρα στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 6 ώρες με 8 ώρες ή στους 180 για 4 ώρες ή μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες.
- Για να σερβρίρεις, μοίρασε το σπανάκι σε 4 πιάτα. Πάρε λίγο από το ζουμί που θα βγάλουν οι πατάτες και ρίξτο πάνω από το σπανάκι. Από πάνω τοποθέτησε τις πατάτες με τα λουκάνικα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ