Πράσινα λαχανικά σερβίρονται με ένα απολαυστικό μείγμα καβουρδισμένων μήλων, κάστανων και καυρδιού. Μια σαλάτα που στέκεται επάξια και σαν κυρίως πιάτο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φλιτζάνια ρόκα
- 6 φλιτζάνια μαρούλι λόλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 μήλο Granny Smith, καθαρισμένο και κομμένο σε φετούλες
- 3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1,5 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ξύδι
- 4,5 κ.σ. καρυδέλαιο ή 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα λαχανικά και στέγνωσέ τα καλά. Ανακάτεψέ τα σε μπολ. Σκέπασέ τα με πετσέτα και βάλτα στο ψυγείο.
- Ζέστανε 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα μήλα και τα κρεμμυδάκια και σόταρε για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα κάστανα και σοταρε για 1 λεπτό επιπλέον.
- Ρίξε το ξύδι και ανακάτεψε.
- Βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το καρυδέλαιο (ή τα καρύδια). Αλατοπιπέρωσε.
- Ρίξε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά και ανακάτεψε καλά πριν σερβίρεις
Tip
Πασπάλισε με τριμμένο ροκφόρ για περισσότερη γεύση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ