Μια χορταστική πρόταση γεμάτη βιταμίνες και γεύσεις που δένουν αρμονικά η μία δίπλα στην άλλη. Δοκίμασέ τη σε ένα γιορτινό μπουφέ… Αν ψιλοκόψεις όλα σου τα υλικά, μπορείς να σερβίρεις το ίδιο πιάτο σαν dip!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 600 γρ. κοτόπουλο στήθος (χωρίς κόκκαλο και πέτσα)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 3 ώριμα (όχι παραγινωμένα) αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλές φέτες
- 3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού νέκταρ αχλάδι (ή κονιάκ αν δεν βρεις)
- 3 κ.σ. καρυδέλαιο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/3 φλιτζανιού blue cheese σε θρύμματα
- 1/4 φλιτζανιού ψημένα φουντούκια και κοπανισμένα
- Φρυγανισμένα κομμάτια αραβικής πίτας (για συνοδεία)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο σκεύος που να μπαίνει στο φούρνο, ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίζει να αφρίζει ρίξε το κοτόπουλο που έχεις πρώτα αλατοπιπερώσει. Μαγείρεψε για 4 λεπτά, γύρνα το κοτόπουλο και πρόσθεσε τα αχλάδια και τα κρεμμύδια και βάλτο στο φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ψήσε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Βγάλε από το φούρνο και βάλε μόνο το κοτόπουλο σε πιατέλα και κράτα το ζεστό.
- Ξαναβάλε το σκεύος στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα αχλάδια.
- Βάλε τα αχλάδια και τα κρεμμύδια στην πιατέλα με το κοτόπουλο και κράτα το ζουμί που βγήκε.
- Ρίξε μέσα στο σκεύος το νέκταρ, το καρυδέλαιο και το ξύδι και ανακάτεψε καλά. Βάλε αυτή τη σως σε ένα μπολ.
- Ψιλόκοψε το κοτόπουλο,τα κρεμμύδια και τα αχλάδια και ρίξτα στο μπολ με τη σος. Ανακάτεψε απαλά.
- Σέρβιρε ρίχνοντας από πάνω φουντούκια και blue cheese και στο πλάι κομμάτια αραβικής πίτας.
Tip
Αν δεν βρεις καρυδέλαιο, δοκίμασε σησαμέλαιο ή φυσικά απλό ελαιόλαδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ