Φασολάκια με αυγό και μυρωδικά

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποιος είπε πως τα φασολάκια ή ο αρακάς γίνονται μόνο το κλασικό λαδερό στην κατσαρόλα; Δες αυτή τη συνταγή για σαλάτα και θα καταλάβεις πόσες επιλογές μπορείς να έχεις με τα φρέσκα φασολάκια.

Συστατικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 220 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
  • 220 γρ. ολόκληρο φρέσκο αρακά καθαρισμένο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, λιωμένα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξινή κρέμα
  • 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6-7 μικρές πατάτες πλυμένες και βρασμένες με τη φλούδα
  • ¼ φλιτζανιού φύλλα εστραγκόν
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα αυγά να γίνουν σφιχτά και κρύωσέ τα. Καθάρισέ τα και ψιλόκοψέ τα.
  • Βράσε αρκετό, καλά αλατισμένο νερό. Βάλε με τη σειρά τα φασολάκια για 2′ λεπτά ίσα να πάρουν ανοιχτό πράσινο χρώμα. Αφαίρεσε με τρυπητό και πέρασε αμέσως κάτω από παγωμένο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους. Επανάλαβε το ίδιο με τον αρακά. Κόψε τον αρακά στη μέση και τα φασολάκια στα τρία.
  • Ανακάτεψε τις λιωμένες αντζούγιες, το λεμόνι και την ξινή κρέμα σε μπολ. Πρόσθεσε σιγά σιγά το λάδι και ανακάτευε μέχρι να γίνουν ένα. Αλατοπιπέρωσε.
  • Κόψε τις πατατούλες σε ροδέλες και μοίρασε σε τέσσερα πιάτα. Βάλε από πάνω φασολάκια, αρακά, αβγό και μυρωδικά (εστραγκόν και μαϊντανό).
  • Πασπάλισε με το ντρέσινγκ της αντζούγιας, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε αμέσως.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164