Όλα τα εσπεριδοειδή σε παράταξη σε μια σαλάτα διαφορετική από τις άλλες. Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι και σαγκουίνι αποτελούν τη βάση για μια σαλάτα έντονη σε γεύση, δροσερή και απολαυστική.
200 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι σαγκουίνι
- 1 μικρό γκρέιπφρουτ
- 2 μανταρίνια
- 2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 μικρό αβοκάντο
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ από τη φλούδα και με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόψε το λευκό εξωτερικό μέρος. Κόψε σε λεπτές ροδέλες και καθάρισε όσο μπορείς από τις μεμβράνες.
- Ξεφλούδισε και τα μανταρίνια και κόψε σε ροδέλες επίσης.
- Στρώσε όλα τα φρούτα σε πιατέλα, το αβοκάντο σε φετούλες και ρίξε από πάνω το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Σε ένα μπολ ανάμειξε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπιπέρωσε. Ράντισε με αυτό τη σαλάτα σου.
- Πασπάλισε με μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ