Το τρυφερό κοτόπουλο – που αγαπάς και απολαμβάνεις από μικρή – σε μία πιο μοντέρνα και άκρως γευστική του εκδοχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. σπαράγγια σε μπουκιές
- 2 φλιτζάνια φουντίτσες μπρόκολου
- 1/4 του φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
- 1/4 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 1 κουτ. της σούπας corn flour
- 1 κουτ. της σούπας σόγια σος
- 1 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια με το μπρόκολο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
- Μετάφερε τα λαχανικά σε ένα μπολ και επανάφερε το τηγάνι στη φωτιά.
- Ρίξε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το κομμένο κοτόπουλο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με το λεμόνι, το μέλι, το cor flour, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο.
- Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και βράσε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αφαίρεσε το φαγητό από το τηγάνι, μοίρασέ το σε πιάτα και σέρβιρε με τα σοταρισμένα λαχανικά και βρασμένο ρύζι, πασπαλίζοντας με το σουσάμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ